maandag 7 december 2009

strategy strategy strategy

Dag 2 in Kopenhagen.
Zondag hadden we de hele dag Strategy meeting van Friends of the Earth International. Friends of the Earth International is een koepel van alle lokale Friends of the Earth groepen. Sommigen daarvan zijn heel groot, zoals Milieudefensie in Nederland, andere kleiner, zoals onze Friends of the Earth Flanders (Voor Moeder Aarde), verschillende groepen uit het noorden, maar ook veel groepen uit het zuiden. Daarom heeft FoE ook een radicalere boodschap dan de gemiddelde milieuorganisatie. Wij hebben een directe link met het zuiden en zien, horen, voelen onmiddellijk hoe klimaatverandering al slachtoffers brengt.
Met zo'n 50 mensen uit alle hoeken van de wereld werden de strategieën en boodschappen voor deze twee weken bepaald. En dan was nog niet iedereen aanwezig, de hele delegatie bestaat uit ongeveer 250 mensen.
Ieder volgt een bepaald thema, zoals Kyoto protocol, financiering, flexibele mechanismen, en een geografisch gebied. Ik heb me opgegeven voor mitigation targets, dus de cijfers over emissiereductie. Antje van FoE Germany is the leading person voor dit thema, ik zal dus massa's bijleren hier.
Jeroen en Christian volgden ondertussen de actieplanning en Annelies werd overladen met mediataken voor FOEI.
Op zo'n dag is ook ontspanning nodig en dat deden we met een eerste actie. Meteen een succes! Hiermee kondigden we de "flood" actie aan die zaterdag voormiddag doorgaat. Op 15 minuten hadden we een concept bedacht, slogan gevonden en de persspreker klaargestoomd. Ons team van YFoEE is er klaar voor!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten