zaterdag 5 december 2009

Aangekomen in Kopenhagen

Vrijdag avond vertrokken we al 3 JNM'ers naar Kopenhagen. Annelies, Christian en ik (Jasmin), klaar voor een lange busreis. Jeroen vertrok donderdag al.
In Brussel kwamen we Helena, van de UK, tegen. Een leuke verrassing. De busrit viel best mee, maar één bus, goede zetels... we hebben toch wat nachtrust gekregen. Bij de aankomst in Kopenhagen werden onze paspoorten wel extra goed onderzocht en even meegenomen. Een internationaal paspoort meebrengen is aangeraden.
In Kopenhagen aangekomen gingen we eerst naar het Bella Center om onze registratiebadges voor de conferentie op te halen, jaja, we hebben vier JNM'ers binnen in de conferentie met Young Friends of the Earth Europe (YFoEE) , waar JNM ook deel van uitmaakt. Helena bleek niet op de registratie lijst van YFOEE te staan, dus we hopen dat we haar toch nog binnen krijgen, maar het zal moeilijk worden.
Ondertussen werden Christian en ik aangesproken om een banner vast te houden "Kopenhagen is the biggest diplometic event of the history" en zo de eerste actie gedaan, Annelies deed meteen haar eerste interview al, ze zal voor het mediateam van Friends of the Earth werken deze twee weken.
Daarna op naar de jeugdherberg om onze spullen te droppen, iets te eten en nu zitten we in een klein cafeetje met de enkele andere van ons 30-koppig YFoEE team, ieder te bloggen, updates aan het lezen, kijken hoe de actie's in Londen en Brussel waren.
15.000 mensen in Brussel, amai! ZALIG gewoon.
We kregen ook een berichtje van de bovo: 150 JNM'ers. WAW! Blijven gaan. Voor 12 december wordt gevraagd om kaarslichtjes acties te doen door AVAAZ. Welke JNM'ers zetten een actie op?

1 opmerking:

  1. ik heb gepoogd zoveel mogelijk JNM'ers op 1 foto te krijgen. spijtig genoeg had ik geen groothoek bij, maar de foto's staan ondertussen wel op de site: www.jnm.be/fotoboek

    BeantwoordenVerwijderen