woensdag 2 december 2009

Persbericht

Binnen enkele dagen, van 7 tot 18 december, loopt de klimaattop 2009 in Kopenhagen van stapel. Het vervolg van het Kyoto protocol.

Als jeugdbeweging, de Jeugdbond voor Natuur en Milieu (JNM), beseffen we dat de toekomst in onze handen ligt, én in die van de politici.” Daarom willen we van ons laten horen voor, tijdens en zo nodig ook na de klimaattop in Kopenhagen.


Top in Kopenhagen is historische kans

Een ambitieus akkoord in Kopenhagen stelt ons in staat de algemene temperatuurstijging onder de 2C te houden. Op die manier voorkomen we dat het klimaat ontspoort. Zo niet, zal het bijna onmogelijk worden om de onomkeerbare gevolgen van een ernstige klimaatverandering op te vangen.

Beleidsmakers hebben maar eens in de tien jaar de mogelijkheid om de koers te veranderen. En de klimaatconferentie in Kopenhagen is zo’n historische gelegenheid. Die mogen we absoluut niet missen." Alleen samen kunnen we de kennis en kunde mobiliseren en de kracht ontwikkelen die nodig is om onomkeerbare klimaatverandering en onherstelbare schade aan ecosystemen te voorkomen.

Vandaag bepalen landen hun posities en kiezen ze dus de route van een verwoestende klimaatverandering naar een eerlijk globaal klimaatakkoord!


Toekomstige generatie laat van zich horen

Sommigen hebben hun reis naar Kopenhagen al aangevat. Vele anderen vertrekken zéér binnenkort. Allen met één doel, van zich laten horen als jongere en als bewoner van deze planeet!


In tegenstelling tot veel politieke partijen zien jonge mensen het gevecht tegen de klimaatverandering immers niet als een gevecht voor economische belangen, zij zien het als een gevecht voor hun toekomst. “Hoe moeten wij straks onze kinderen en kleinkinderen recht in de ogen durven kijken en hen uitleggen dat we er niets aan hebben proberen te doen?” (Mathias Claeys-Bouuaert, Jeugdbond voor Natuur en Milieu)


Binnenkort trekken een 30-tal jongeren van de Jeugdbond voor Natuur en Milieu (JNM) naar de klimaattop te Kopenhagen om er hun stem te laten horen.



Verdere informatie:

  • Indien mogelijk, en gewenst kunnen wij live verslag uitbrengen vanuit Kopenhagen! (tekst, foto's, interview, ...)

  • algemeen persspreker: Annelies Roose - +32487/905753 - annelies.roose@jnm.be

  • www.jnm.be

  • www.motherearth.org, www.350.org

Geen opmerkingen:

Een reactie posten